Byliv skabes ved at vi alle bruger vores butikker og spisesteder

Debat 6. nov 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo:

Ørestad har masser af spisesteder. Vi mangler bare, at i bruger os mere :-)

Jeg bor selv i Ørestad, indtil for nylig i City og nu i Syd. Og har som erhvervsdrivende været herude de sidste 12+ år.
Jeg synes det er fuldstændig fantastisk at se den udvikling der er sket herude, og har således lyst til at prikke lidt til det narrativ om, at Ørestad er død og at der ikke sker noget..

Det er jo åbenlyst helt korrekt at der ikke er ”Vesterbro, gang i den” herude, men det synes jeg heller ikke skal være succeskriteriet. Ørestad er og kan noget helt andet, Ørestad er et sted hvor natur og by blender sammen på en helt unik måde.
Så det Ørestad mangler, er i min optik ikke nødvendigvis flere tilbud i form af flere serveringssteder etc., om end jeg altid gerne byder alle meget velkommen, sådan som jeg i øvrigt altid har gjort.

I Ørestad Syd har vi på madsiden en fransk bager, en kaffebar den største kaffenørd værdig, en sushi restaurant, en bar, en masse foodtrucks, et pizzaria og så Brasseriet. Der skulle således være noget for de fleste ønsker og behov. Stederne er her, men hvor er folks lyst og engagement til at bakke op om alle disse steder?
Derudover kunne alle de steder der er lukket også nævnes; ølbar, vinbar, flere restauranter osv. Men lad os i stedet beholde de positive briller på.
 
For mit vedkommende er det, der har holdt mig i live i alle disse år, al den trafik jeg har kunnet skabe udefra - altså gæster som kommer til Ørestad udefra. Og selv om man jo kan argumentere for at det enten er godt gjort, klogt, eller måske ligefrem problemet, så er det ikke desto mindre sådan, det er.

Men det var jo ikke det der var planen. Planen var at der var jer der skulle fylde stederne op og få dem til at summe, for jeres, jeres gæster og vores skyld.
Så i stedet for at lede efter fejl og mangler og hvis bare dit og bare dat, vil jeg opfordre alle i Ørestad til at omfavne alle de gode muligheder Ørestad byder på.

Det er os, som  skal gøre op med den negative fortælling, der til stadighed præger bydelen. Den er i min optik forkert og usaglig.  Men det er helt og aldeles vores egen skyld og således også vores problem, at fortællingen stadig lever. Især fordi vi er de eneste der kan ændre den.
 

Updated 7. nov 2022

Vil du vide mere?