Budgetsejre til Ørestads beboere og erhvervsliv

Debat 7. okt 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Venstre

Venstre jubler over fremtidige investeringer i Ørestad med budgetaftalen for 2023.

Der bliver der sat gang i etableringen af Ørestad Idrætspark med flere kunstgræsbaner, der er sikret en flerårig bevilling til Ørestad Innovation City, og så får vi alle sammen naturligvis også glæde af en lavere kommuneskat fra næste år.

Børn, unge og voksne i Ørestad skal naturligvis også kunne dyrke idræt i Ørestad.

Ørestad IF har oplevet en stigende medlemstal og faciliteter til bl.a. fodbold har derfor længe været efterspurgt.

Den første fodboldbane i Ørestad Idrætspark form af en 11-mands kunstgræsbane forventes at kunne stå klar allerede i juni næste år. Derefter bliver der etableret en 8-mands, en 5-mands samt to 3-mands kunstgræsbaner og hertil kommer et klubhus.

Vi ønsker, at Ørestad idrætspark også skal kunne favne andre brugere end fodboldspillere, så det bliver en idrætspark for hele bydelen.

Derfor er der også afsat plads til såkaldte streetfaciliteter som fx pumptrack, streetbasket og styrketræningsanlæg.

I indeværende år har vi tidligere sikret et engangstilskud til Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) for at undersøge mulighederne for at indgå et partnerskab om den fortsatte udvikling af Ørestad. Det realiserer vi nu med et tilskud de næste fire år.

Vi ønsker fortsat at fremme ØICCs arbejde med at styrke Ørestads by- og erhvervsudviklingspotentialer.

Ambitionen er at rykke Ørestad til en liga for sig indenfor innovation med mål om fortsat vækst og bæredygtig udvikling i København til gavn for både byens borgere og virksomheder.

Sidst men ikke mindst kommer Ørestad - ligesom resten af byen – til at mærke, at vi bor i en kommune med en sund og stærk økonomi.

I en tid med eksempelvis stigende energipriser, så skal kommunen ikke indkræve flere penge end højst nødvendigt.

For Venstre er næste års skattelettelse et vigtigt skridt på vejen mod, at København skal have den laveste kommuneskat i Danmark.

Updated 7. okt 2022

Vil du vide mere?