Brug p-huse til pendlerparkering

Debat 3. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Venstre

Under valgkampen har jeg ind til videre deltaget i utallige valgmøder. Flere gange er jeg blevet mødt af løfter fra rådhusets røde partier om, at man skal se på By & Havn efter valget.

Der kan være mange gode grunde til at se på, om vi bedriver byudvikling på den rigtige måde i de nye byområder. Der er helt sikkert mange ting, der kan stilles spørgsmålstegn ved. Eksempelvis det manglende by- og forretningsliv i nogle af de nye bydele. For Venstre lyder det også som en oplagt mulighed til en gang for alle at få gjort op med den urimelige forskelsbehandling, hvor bilisterne i Ørestad betaler mange gange mere for parkering end bilister i resten af byen. 

Københavns Kommune ejer 95 procent af By & Havn og derfor bør der være meget mere fokus på borgernes behov, herunder det forhold at dem som har brug for en bil ikke bliver flået i parkeringslicenser. København lider under massive problemer med manglende parkeringspladser.

I Ørestad er der faktisk rigeligt med parkeringspladser og mange af dem kunne bruges til pendlerparkering i dagtimerne, hvor de alligevel står tomme. Lad os bruge de muligheder og samtidig sætte parkeringspriserne ned. Det vil gavne både bilejerne i Ørestad og mindske trængslen i resten af København.

Updated 15. dec 2021

Vil du vide mere?