Borgerforening ser frem til samarbejdet

Debat 16. jun 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo:

Fredag den 27. maj havde Jens-Kristian Lütken (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester og Louise Theilade Thomsen (V), gruppeformand og teknik- og miljøordfører, et indlæg i denne avis, hvor de lagde op til, at Ørestad Syd Borgerforening (ØSB) bliver en vigtig samarbejdspartner for Københavns Rådhus.

Som forperson for borgerforeningen blev jeg enormt glad for at læse den udstrakte hånd vores  borgmester kom med.

ØSB er bl.a. stiftet for at bære borgernes bekymringer og ønsker ind på Rådhuset. Mange af disse udfordringer og visioner er kendte for Jens-Kristian Lütken, som selv bor i bydelen og selv har været med til at løfte bydelens udfordringer ind på rådhuset.

Det sætter vi som borgere stor pris på. Derfor er det glædeligt, at vi som borgerforening er blevet taget så godt imod. ØSB er upartisk og vil samarbejde med alle partier og interessenter, som ønsker at skabe en mere levende og attraktiv bydel for Ørestad Syd.

Jens-Kristian Lütken og Louise Theilade Thomsen nævner særligt, at Venstre vil have fokus på: “..lokalplaner, der stiller krav om ejerboliger og publikumsorienterede erhverv i stueplan – altså plads til cafeer, restauranter og butikker i gadeplan. Og på den lidt større klinge glæder vi os over, at vi har fået sat gang i en foranalyse af en overdækning af Øresundsmotorvejen.”

Disse forholdt er også blandt de pointer vi har højest på vores prioriteringsliste, og vi støtter fuldt op om fokus på etablering af flere borgervendte forretninger på gadeplan i hele Ørestad Syd, samt mulighed for flere kultur-og idrætstilbud.

Venstre nævner publikumsorienterede tiltag, og det er vi helt enige i, så længe denne definition ikke, som det er blevet forvaltet indtil videre, også dækker over fælleslokaler, børneinstitution eller plejehjemmets café.

Det er afgørende for ØSB, at begrebet “publikumsorienterede” ikke bliver en massebetegnelse, som kan bruges til at indrette hvad som helst i de værdifulde kvadratmeter i stueplan, for at de derefter står ubenyttede hen. For eksempel lokalet LUFTRUMMET i huset Lavetten. Her står attraktive kvadratmeter stort set ubenyttet hen. Det er ikke hensigtsmæssigt eller befordrende for hverdagslivet i bydelen.

Hvis bydelen skal udleve sit sande potentiale, er det afgørende med mere liv i gadeniveau. Her spiller cafeer, restauranter, butikker, kultur- og idrætstilbud en afgørende rolle.

ØSB vil samarbejde med Venstre, og alle andre partier, på rådhuset, der vil hjælpe med at forløse bydelens enorme potentiale.

I ØSB er vi klar med en stor portion værdifulde indsigter fra bydelen, og vi ser frem til at dele dem med alle, som ønsker at høre om dem: Borgere/naboer, politikere, ejendomsejere, developere, nuværende og kommende erhvervsdrivende, foreninger, lokaludvalget m.fl.

Updated 16. jun 2022

Vil du vide mere?