Bevar hegnet og de røde porte

Debat 10. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo:

Vores skønne Kalvebod Fælled forvaltes af Naturstyrelsen. Selv om navnet indikerer både natur og styring, så mangler begge dele for tiden.

Naturstyrelsen har nemlig i deres visdom, besluttet at hegnet og de fine røde porte omkring vores unikke grønne perle skal fjernes og bestanden af vildt skal reduceres. "Vil man have den slags, må man tage til Dyrehaven", lyder det triste svar.
Formålet skulle være at Fælleden bliver rendyrket fugleområde, men sidst jeg tjekkede kan de fleste fugle godt krydse et hegn på to en halv meter. 

At hegnet netop idag sender det kraftigt signal til alle om at “nu går du ind på et naturområde” betyder åbenbart intet. Heller ikke det faktum at der nu skal nedskydes en del af den vilde hjortebestand, så de ikke forvilder sig ud fra området.
Eller det faktum at grænsen mellem by og natur bliver udvisket, så vi vil se flere konflikter mellem mennesker, deres husdyr, og naturen. 

Levede Naturstyrelsen op til navnet, ville de netop allerede i dag gøre mere for at styre, at naturen kunne være sig selv. At pille hegnet ned er præcis det modsatte af, hvad de burde gøre. 

De kunne starte med at sikre Fælleden ikke bliver brugt til hundeløbegård, så de vilde dyr kan være i fred. Os naboer ser flere gange dagligt hunde uden snor udenfor ejernes kontrol. 

Eller de kunne slå hårdere ned på de mange knallerter som bruger Fælleden som racerbane til fare for vilde dyr og fredelige mennesker.

Der er faktisk nok at tage fat på for en styrelse der vil naturen. Kalvebod Fælled er Ørestads helt unikke naturperle. Det vil være en skam at ødelægge den ved at fjerne grænsen mellem naturen og byen. 

Updated 11. jun 2022

Vil du vide mere?