Rasoi skiftede hurtigt til take-away

Business 28. apr 2020 - 3 min læsetid
This describes the image
Photo:
Skrevet af: Redaktionen

Coronakrisen har lukket restaurant Rasoi, men kunder kan stadig få god indisk mad ved hjælp af take-away.

Så snart det blev klart for indehaveren af den indiske restaurant Rasoi på Ørestad Boulevard, Inam Ashraf, at coronakrisen ville blive meget større end forventet, tog han straks konsekvensen.

“Jeg fulgte med i, hvad der skete i Italien og jeg blev hurtigt klar over, at det var meget alvorligt, så allerede inden, der var stillet krav om, at restauranter skulle lukke, lukkede jeg Rasoi og sendte personalet hjem. Jeg syntes ikke, jeg kunne andet af hensyn til sikkerheden for mine ansatte og for gæsterne,” fortæller han.

Få dage senere var Inam i gang med at få sin take-away-forretning på skinner.

"Jeg fik måske en lille uges forspring i forhold til mange af mine kolleger, og det tror jeg har hjulpet meget. Måske især, at det var en beslutning, som jeg selv traf, Jeg tror mange forretninger har haft svært ved at finde ud af, hvilket ben de skulle stå på,” siger Inam.

Restauranten er lukket helt af. Rasoi havde i forvejen en selvstændig take-away-forretning, som nu kører for fulde omdrejninger.

"Når al bestilling og betaling foregår på nettet, og det eneste, vi skal gøre, er at give varerne til kunderne, synes jeg, at det er sikkert nok."

Gratis levering 

Inam har mødt stor opbakning fra de trofaste kunder.

"Beboerne kommet med støtteerklæringer og har vist deres tillid til os, så jeg vil gerne give noget tilbage. Der er jo mange, der er i karantæne, så dem kører jeg ud med mad til - gratis”.

På hjemmefronten har der også været støtte. På en masse små sedler har Inams tiårige datter skrevet "Tak fordi I støtter min far." Hun har insisteret på at sedlerne skal lægges ned i take-away-poserne.

Hellere gøre noget 
Inam har også brugt tid på at ansøge om støtte fra de nye hjælpepakker til erhvervslivet. Da regnskabsmedarbejderen er sendt hjem, har han selv gennemgået alle sine bilag.

"Jeg kunne have lukket helt ned og  få hele underskuddet dækket. Men det ligger ikke til mig at sidde derhjemme og vente på at få nogle penge. Jeg er rask og kan gøre noget, så derfor bliver jeg ved, selv om jeg måske får mindre ud af det."

Da det meste af personalet er sendt hjem, har Inam også skulle stå for indkøb og  arbejde i køkkenet.

"Jeg går i køkkenet i mange timer og lærer mit personale meget bedre at kende, så nu ved jeg meget mere om deres liv. Rasoi er jo en familierestaurant, og jeg vil gerne have, at de ansatte ser på mig som familie, ligesom jeg ser dem som en del af familien."

"Jeg kunne have valgt at lukke det hele, og få hele underskuddet dækket, men det ligger ikke til mig bare at sidde derhjemme og passivt vente på at få nogle penge," siger indehaver af den indiske restaurant Rasoi, Inam Ashraf.

Rasoi. Ørestads Boulevard 55.  www.rasoi.dk.

Updated 13. sep 2022