Ørestads erhvervsliv indgår vigtigt samarbejde

Business 14. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: ØICC's sekretariat foran Univate i Ørestad Nord. Fra venstre er det Catharina Høgdal, Anna Christine Christensen (barselsvikar for Christian Kierkegaard Michelsen) og sekretariatsleder Anne Sophie Witzke. Foto af: Lise Thomsen, DI KREATIVE ERHERV
  • Ørestads virksomheder har deres eget innovationsnetværk, som nu har meldt sig ind i erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Skrevet af: Redaktionen

Innovation City Copenhagen (ØICC) er blevet medlem af erhvervsorganisationen Dansk Industri og afdelingerne DI Hovedstaden og DI Kreative Erhverv.

"Det er milepæl i den erhvervsmæssige udvikling af Ørestad, at der nu er knyttet en stærk organisatorisk forbindelse til DI", mener adm. direktør i Ørestadsvirksomheden KLP Ejendomme, Søren Risager-Hansen.

Potentiale for stærke partnerskaber

Lise Thomsen, leder af DI Kreative Erhverv, mener at Ørestad er "en ny bydel, hvor mulighederne står i kø":

"Her ligger virksomheder, startups, uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner, offentlige institutioner side om side. Her bor, arbejder og studerer over 50.000 mennesker, og det tal forventes at vokse til det dobbelte i løbet af de næste 7-10 år. Der er med andre ord potentiale til nogle stærke innovative partnerskaber," skriver Lise Thomsen i et opslag på LinkedIn.

Synergier og samarbejde

ØICC samler Ørestads aktører på tværs af universiteter, startups, offentlige og private virksomheder med et grønt og bæredygtigt fokus. Det er en forening baseret og finansieret af medlemmerne. I foreningen arbejder de med at skabe synergier og samarbejder – og udvikle fællesskaber i Ørestad. Lige nu er ØICC især involveret i projekter omkring arkitekturåret 2023.

Føler fra kommunen

Sidst på året 2021 havde ØICC besøg af Miljøminister Lea Wermelin (S) og overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hæstorp er nu overborgmester. De to politikere kom på rundtur til bl.a. Kø-
benhavns Universitet Søndre Campus og ITU.

"Jeg kan sagtens forestille mig at kommunen går med i et fremtidigt samarbejde med ØICC og alle samarbejdspartnerne. Det er en fantastisk model at arbejde med alt den viden, der er samlet på universiteterne i Ørestad og få det i spil i forhold til virksomheder og i forhold til dem, der bor her. Og hvis det ovenikøbet kan medvirke til, at vi bliver klogere på og bedre til grøn omstilling, er det bare endnu et plus," sagde Sophie Hæstorp Andersen (S) efter besøget.

Nye medlemmer

ØICC har startet 2002 med to nye medlemmer – CBRE og Huusmann Media.

CBRE er en erhvervsmæglervirksomhed med 100-årig historie. Huusmann Media er rådgiver og producent indenfor medieprodukter til børn. Lige fra animation og illustration over storytelling til visuelle universer og konceptudvikling.

Vil du vide mere?