Lokalt handelsliv i træningslejr

Business 3. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: De lokale erhvervsdrivende mødtes til den første session tidligere i år. Udover de fælles sessions består forløbet også af 1:1 coachingsamtaler. GFS Ørestad
Skrevet af: Redaktionen

17 lokale erhvervsdrivende i Ørestad er på skolebænken for at lære mere om digitale og ledelsesmæssige aspekter af deres forretning. Målet er at styrke handelslivet på gadeplan.

Et EU-støttet forløb er blevet skræddersyet til Ørestad, med det formål at styrke de lokale erhvervsdrivende – både på virksomhedens bundlinje og som et handelsmiljø i udvikling. På deltagerlisten i Ørestad finder man blandt andet restauratører, frisører, en ismager, en kunstner, en kaffeauteur og en blomsterhandler. 

Det er Ørestads grundejerforeninger som i samarbejde med Roskilde Handelsskole har skræddersyet forløbet for de erhvervsdrivende. Udviklingsprogrammet trækker bl.a. på erfaringer fra Sydfyn, hvor et lignende projekt har skabt større indtjening og et stærkere handelsmiljø – og dermed mere byliv.

“I et superlokalt handelsmiljø som Ørestads er de lokale erhvervsdrivende et af hinandens stærkeste kort. Jo flere forretninger, der er med til at skabe et lokalt handelsmiljø, des større bliver behovet og lysten hos kunderne til at handle lokalt. Og med så mange lokale, der brænder for nærområdet, har Ørestad stort potentiale som handelsmiljø,” fortæller bykonsulent Maria Degn, som er tilknyttet projektet, og til daglig er ejer og chefkonsulent i virsomheden inmoma.

This describes the image
"Med så mange lokale, der brænder for nærområdet, har Ørestad stort potentiale som handelsmiljø,” fortæller bykonsulent Maria Degn, som er tilknyttet projektet, og til daglig er ejer og chefkonsulent i virsomheden inmoma.

Overalt i landet er handelslivet under pres fra ændrede kundemønstre og strukturer i byerne - samt onlinehandel. Og tendensen er kun forstærket under corona. Selv om Ørestad på mange måder har sine helt egne udfordringer som nyt byområde, så skal de erhvervsdrivende også deale med de generelle udviklingstrends.

"Derfor må og kan de lokale erhvervsdrivende bakke hinanden op og svare igen. Det kan vi hjælpe med. Og når de lokale ildsjæle bliver styrket i at drive deres egen forretning, styrker det samtidig den by, de er en del af. Det skaber nemlig mere handel og byliv i gaden, hos nabobutikken og i resten af byen. Det er simpelthen positivt for hverdagslivet,” forklarer Maria Degn.

Bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad City, Mia Ellgaard, mener at de lokale erhvervsdrivende en kæmpe værdi for Ørestad:
“Handelslivet spiller en helt central rolle i hverdagen for alle, der bor, arbejder og studerer i vores bydel. Derfor giver det mening for os i bestyrelsen i Ørestad City at støtte op om de lokale erhvervsdrivende. Vi ønsker deltagerne held og lykke med forløbet og håber, at de lærer en hel masse, der kan hjælpe dem med at udvikle deres forretning – både individuelt og som handelsmiljø i udvikling,” siger hun.

Updated 3. maj 2022