Gourmet-restaurant lukker i Ørestad

Business 14. apr 2020 - 4 min læsetid
This describes the image
Photo: Timo Hofmann på Café 8Tallet, hans første restaurant i Ørestad, som vil fortsætte som hidtil.

I forbindelse med coronakrisen er gourmetrestauranten Rambla lukket og personalet sendt hjem.

Midt i Coronakrisen lukker  den legendariske gourmetrestaurant Rambla på Arne Jacobsens Allé. Restauranten er ejet af iværksætteren Timo Hoffman, som dermed må sige farvel til endnu et af sine erhvervseventyr. Omend han naturligvis håber at kunne genåbne, kan han ikke sige  hvornår.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Rambla i forvejen var udfordret, hvilket skyldes et sammenfald af mange forskellige ting. For det første naturligvis coronakrisen, men dertil kommer at jeg ikke  har så meget at stå imod med. I 2015-2016 gik det rigtig godt, hvilket gav mig mod på mere. Men det mere blev så bare for meget. Blandt andet evnede jeg ikke at rekruttere de rigtige mennesker i de ledende stillinger, og blev derfor ultimo 2017 konfronteret med en økonomisk virkelighed, der var helt grotesk. Det er 100 procent mit ansvar, og jeg fik da også klaret skærene sådan nogenlunde ved at gå  fra syv restauranter til fire. Den situation jeg var i dengang, er ikke noget man kommer sig over på et år, og jeg var således fortsat spændt hårdt for igennem 2019," forklarer Timo Hoffman.

For at gøre ondt værre, blev Rambla i 2019 også ramt af en brand og en efterfølgende vandskade, der, selv om restauranten er forsikret, alligevel kom til at gå ud over indtjeningen.

Kvalitetsmad til fornuftige priser
Blandt de restauranter, som Timo Hoffman tidligere har måttet lukke, er Loft i Field’s, der satsede på kvalitetsmiddage til de besøgende i centret. Men det var svært at tiltrække gourmetgæsterne til de flotte, høje lokaler i Field’s. Mange af Field's kunder viste sig at være mere til naborestauranten DalleValle.

Men  Timo Hoffman er overbevist om, at ideen om beboerne i Ørestad stadig ønsker kvalitetsmad til fornuftige priser. Og den tanke til han tage med ind i en ny udgave af Rambla.

"Ramblas fremtid er uvis, men jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at den kan  genopstå. Om det bliver i løbet af sommeren, efter sommeren, i et nyt selskab er uvist, men jeg har været med herude i 10 år, og slipper fanme ikke grebet nu,” siger han.

Også Bornholm er ramt
Som bekendt rammer en ulykke sjældent alene. Timo Hoffman har også en Restaurant Sommer i Allinge på Bornholm. Men for nogle dage siden blev  Folkemødet 2020 nu aflyst, og han må vinke farvel til godt en tredjedel af sin omsætning. 

"På en måde er det en lettelse, at den aktuelle krise ikke er noget, som jeg selv har indflydelse på. Det er noget, der kommer udefra. Jeg har selvfølgelig talt  med min revisor om at søge støtte fra  hjælpepakkerne, men vi ved endnu ikke på hvilken måde vi kan få hjælp," siger  han. 

Fra opvasker til restauratør
Timo Hoffman har arbejdet sig op fra bunden inden for restaurationsfaget. Han begyndte som opvasker som 15-årig på Bornholm i begyndelsen af firserne, og det var også på Bornholm, han i 2004 åbnede sin første restaurant. To år efter åbnede han restaurant i København og i 2010 var han med til etableringen af 8TALLET, som han overtog i 2011. I Ørestad åbnede han også  Rambla, Loft og Studie p Mikado Plads i Ørstad Nord.

"Jeg har aldrig haft investorer ind over, og er ikke født med en guldske i munden. Det her er mit livsværk. Og det, som giver mig mod på at kæmpe til det sidste for at lade Rambla genopstå, er her der bor i Ørestad. I har simpelthen været fantastiske igennem det her, og det har rørt mig og min kone meget. Så når Rambla genopstår, bliver det som et sted for jer, og det glæder vi os helt vildt til. Det kan være, at en fundraiser bliver nødvendig, men også her har jer der bor i Ørestad, vist jer villige. Ørestadianere I er for seje," siger Timo Hoffman. 

Mens Rambla er lukket, holder Café 8TALLET stadig åbent for take away.

Updated 19. maj 2022

Vil du vide mere?