Digitalt infomøde om vindmøllepark

Business 10. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Photo: Vindmøllepark. Foto af: HOFOR
  • En ny havvindmøllepark i Øresund kan producere strøm til omkring 300.000 husstande. Den offentlige høring er i gang, og derfor inviterer HOFOR til digitalt informationsmøde.

HOFOR ønsker at opføre en ny havvindmøllepark i Øresund, Aflandshage Vindmøllepark, som med en samlet effekt på op til 300 MW kan forsyne omkring 300.000 husstande i Øresunds-regionen med CO2-fri strøm.

Aflandshage Vindmøllepark er blevet miljøvurderet af eksterne eksperter fra NIRAS. Den offentlige høring af projektets miljøvurdering er nu i gang, og derfor afholder HOFOR i samarbejde med de relevante myndigheder et informationsmøde for alle interesserede.

Infomødet bliver afholdt onsdag 12. januar klokken 19.00-21.00.

Af hensyn til den aktuelle smittesituation bliver mødet afholdt digitalt, og man kan altså være med fra sit eget hjem.

"Ud over øget tryghed giver den digitale mødeform også flest muligt fra et meget stort geografisk område lejlighed til at deltage. Ligesom mødeformen sikrer, at der er tid at fokusere på de spørgsmål, der har størst relevans for alle," skriver HOFOR i deres pressemeddelelse.

For at deltage i informationsmødet skal man besøge hjemmesiden hofor.dk/aflandshage, hvor der er et link til det digitale møde.

Offentlig høring indtil 20. februar
Infomødet onsdag 12. januar handler om projektets miljøkonsekvensvurdering samt om de relevante ordninger, der giver naboer mulighed for erstatning for værditab eller køb af andele af vindmølleparken. Der vil undervejs være mulighed for at stille spørgsmål til relevante fagpersoner om disse emner.

Den offentlige høring varer indtil 20. februar. Her har alle interesserede - borgere, organisationer, virksomheder og institutioner - mulighed for at indgive høringssvar til Energistyrelsen, som står for høringen.

Læs mere om høringen og find et link til infomødet på hofor.dk/aflandshage.

Updated 14. jan 2022

Vil du vide mere?